От х:

Днес в x:

Маги победи Боян за титлата в "Мюзик айдъл 3"

Първа от финалистките отпадна Русина, след нея - и Преслава.

С 59,7% от гласовете на зрителите в България и Македония третият сезон на "Мюзик айдъл" беше спечелен от Магдалена Джанаварова.

С песни на Бийонсе, Росица Кирилова и Фреди Мъркюри 21-годишната певица от Велико Търново се представи най-добре на последния концерт в зала "Фестивална".

Любимите й стилове са соул и RnB, за коронно нейно изпълнение се смята Listen от филмовия мюзикъл "Мечтателки", а според официалния сайт на шоуто предпочитаните й занимания в свободното време са да пазарува и да спортува.

Тя бе на косъм да не е сред финалистите, след като отпадна по време на малките концерти - но после получи втори шанс, и то точно на рождения си ден, 25 март.

Около полунощ тя гостува в "Шоуто на Слави", където сподели, че най-трудната задача за нея е бил попфолкът, защото нямала опит с този музикален стил. На големия концерт тогава й се падна хитът на Преслава "Новата ти".
Не съм си представяла, че мога да стигна дотук,

призна Маги пред водещия Слави Трифонов. Тя разказа, че работи като певица в пиано бар, където често й се случвало да пее парчета от репертоара на кандидат-идолите - например I Will Survive.

Втори в тазгодишния сезон остана македонецът Боян Стойков от Битоля, който бе един от любимците на публиката и също бе достоен да грабне титлата "музикален идол 2009".

Двамата стигнаха до последния кръг на големия финал, където след жребий им се падна да изпълнят една и съща песен - Dont Stop Me Now на "Куин".

Другият вариант бе баладата Without You, добил популярност миналия сезон и във версията на Валентина Хасан "Кен лий..."

Първа от финалистите отпадна Русина Катърджиева. Това се случи след първия кръг с песни, с които четиримата са се представили най-добре в шоуто.

Във втория кръг бе и най-атрактивната задача, която е традиция за българския "Айдъл" - хитове в необичаен аранжимент.

Маги пя "Боса по асфалта" на Росица Кирилова като марш, с мотиви от Go West на "Пет шоп бойс" и химна на Съветския съюз.

Боян направи "женската" балада I Will Always Love You на Доли Партън, изпята от Уитни Хюстън във филма "Бодигард". В неговото изпълнение тя звучеше като

рокендрол с балкански елементи

Преслава Мръвкова се представи с класиката на Гершуин Summertime, но в ориенталски съпровод, с цитати от "Камъните падат" и "Черно море" на Тодор Колев.

Брюнетката от Тетевен, сочена за един от фаворитите, обаче отпадна от битката за титлата точно преди финалната права.

Наградата за победителката отново е договор с "Вирджиния рекърдс" за издаване на албум. Последната песен, която прозвуча в шоуто всъщнос бе нейният дебютен сингъл.

Допълнителна тържественост на вечерта придаде 30-ия рожден на водещия Андрей. Той бе поздравен в ефир от Коцето Калки, който изскочи от огромна кутия, облечен в дълга бяла роба, с чалма на главата.

На живо пяха гост-звездите Васил Найденов, Орлин Горанов и трио "Трик", в което се изявява и вокалният педагог на талантите Етиен Леви.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини